• Snelle levering
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending*
  • 100% St. Pauli
 

Podologie

Bij pijn, vermoeidheid of andere voetklachten
Bij pijn of vermoeidheid aan de voeten of beperking van de bewegingsvrijheid door voetklachten komt de podoloog van Schutrups in beeld. Door, eventueel na een verwijzing door de huisarts of pedicure, de podoloog in te schakelen, kunnen in bepaalde gevallen orthopedische ingrepen worden uitgesteld of zelfs helemaal voorkomen.

Het podologisch onderzoek begint met een zogenaamde anamnese. Daarbij vraagt de podoloog naar je geschiedenis en op welke momenten de klachten zich voordoen. Daarna wordt gekeken naar de stand van de voeten, de knieën en het gehele lichaam. Verder wordt de beenlengte gemeten, worden er statisch en dynamisch voetafdrukken gemaakt, wordt op de loopband de voetstand en het looppatroon op video opgenomen en gecontroleerd. Dit hele onderzoek leidt uiteindelijk, indien nodig, tot een behandelplan.

Hoe de podoloog de patiënt gaat behandelen hangt geheel af van de ernst van de klachten en van de ernst van de standafwijking. Dat kan variëren van een schoenadvies tot semi-orthopedische schoenen en van podologische zolen tot teenstukjes.

Wilt u een afspraak maken bij een van onze podologen voor bijvoorbeeld een podologisch onderzoek? Neem dan contact met ons op via 0591 549 093.

 

John Doe
John Doe
Hello
Welcome at our shop! Outside our opening hours it might take a little bit longer until we answer yourinquiry.
whatspp icon whatspp icon